#

Over Irma van der Meer

Over Irma van der meer

Mijn naam is Irma van der Meer, ik ben opgegroeid en woonachtig in Nootdorp.
Mensen omschrijven mij als rustig, begaan met anderen, een gevoelsmens met een luisterend oor.

Over mijzelf
Al op jonge leeftijd ontdekte ik de sportieve kant in mijzelf, het begon met meisjes en later damesvoetbal, een echte passie die ik tot mijn 18e jaar heb uitgeoefend. Van de buiten sport verplaatste mijn aandacht naar de binnen sporten, in groepsverband maar ook individueel heb ik veel mogen ontdekken, met ontdekken bedoel ik feitelijk het lichaam, welke spieren en spiergroepen je gebruikt tot kleine blessures waarbij ik zelf probeerde doormiddel van massages, het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan te zetten en…met succes!

Van Bloemiste tot Yoga…tot massage
De opleiding die ik heb mogen volgen is die van bloemstyliste. Ik heb vele jaren, in enkele bloemenwinkels mogen door brengen temidden van de mooiste bloemen en planten, mijn creativiteit kunnen uiten. Uiteindelijk kwam ik aan bij een nieuw op te zetten tuincentrum waar ik ook met andere aspecten in aanraking kwam, zoals inkopen doen op vele vlakken, zoals sfeer en overige benodigdheden, hierbij werd het inlevingsgevoel aangesproken. Vele mensen kwamen over de vloer, en het was fijn als deze met hun aankoop en goed gevoel naar huis gingen.

Wel was hard werken in het tuincentrum en lange dagen werden gemaakt, in deze tijd maakte mijn hoofd overuren en ook kon mijn lichaam wel wat rust gebruiken. Sporten deed mijn gedachten wel verzetten maar bracht mij niet waarnaar ik zocht.

Op een avond zag ik op Facebook het bericht van Mica Yoga voorbij komen, Gratis Proeflessen! “Nee dat is niets voor mij” , ik hoor het mijzelf nog zeggen…Een paar dagen later kwam het Facebook bericht in gedachten weer voorbij, dit was het moment dat mijn leven veranderde. Al snel kwam ik twee keer in de week bij Mica Yoga en volgde de Hatha yoga met veel plezier, maar vooral bracht mij dit de rust in mijn hoofd en de balans in mijn lichaam. Uiteindelijk ervaar je dat er zoveel meer is in het leven dan wat je met je ogen kunt waarnemen. Ook leert het je vanuit rust en stilte naar alle bewegingen in het leven te kijken en mee om te gaan, ook al gaat dat niet altijd zonder slag of stoot! “Het leven is en blijft een oefening”.

Hetzelfde jaar nog, in 2015, startte ik de yogaopleiding tot yogadocent, dit was pas het begin…..Vele prachtige yogaopleidingen heb ik mogen volgen bij Integrale Yoga Nederland in Rotterdam.

Ik ben met Ayurveda in aanraking gekomen in 2017, bij Integrale Yoga Nederland bezocht ik Dennis Luiten, holistisch arts, hij heeft mij de fijne kneepjes van de Ayurvedische massage geleerd, ook weer nadat het innerlijke stemmetje mij voor de tweede maal bewust maakte, ” Ayurvedische massage daar zou je iets mee ‘moeten’ doen”! Ik heb geleerd dat ik naar dat stemmetje mag luisteren en deze mij op het juiste pad brengt.

De fantastische werking van een Ayurvedische massage is reiniging van het lichaam, Het zorgt ervoor dat het hele systeem rustiger wordt en in evenwicht wordt gebracht, energetische, fysiek tot en met de organen.

Hetzelfde jaar begon de tweejarige opleiding Geestelijk genezen , hetgeen inhoudt, genezen op energetisch vlak, het is op een andere wijze het lichaam genezen, klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen.

In 2019 heb ik de Ayurveda uitgebreid met Ayurveda voeding en leefstijl, zo kun je iedere constitutie (menselijke natuur) en menstype in kaart brengen en uiteindelijk in balans brengen door de juiste voeding en daarbij behorende leefstijl, met als resultaat een optimale gezondheid. Ook Shirodhara en Karna Purana behandelingen zijn onderdeel van een advies bij een leefstijl.

De sportieve kant heb ik in 2015 verruild voor de Yoga, het is op een bewuste manier aan het lichaam werken, wat goed bij mij past.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan wandelen in de natuur, genieten van al het moois wat de seizoenen te bieden hebben, ook tuinieren maakt hier onderdeel van uit, ik blijf toch altijd nog verbonden met de planten en bloemen.

Irma om persoonlijk advies vragen?

Mail dan naar info@micayoga.nl of bel Irma op 06-50950957.

Bottom Image