#

Easy/senioren yoga

Easy/seniorenyoga

Yoga is voor iedereen, dus ook als er lichamelijke klachten of beperkingen ontstaan zijn, je niet meer op een matje kunt zitten of als je lichaam ouder en stijver begint te worden.

De lessen Easy/senioren yoga kunnen:
• Rustgevend werken
• Het concentratievermogen verbeteren
• Je bewust maken van je lichaam en ademhaling
• Stijfheid en pijnklachten verminderen
• Je leren ontspannen
• De nachtrust verbeteren

De lessen duren 75 minuten en bestaan uit:
Hatha yoga oefeningen: Tijdens deze lessen wordt gekozen voor hatha yoga houdingen die binnen de mogelijkheden van de deelnemers liggen. Of dusdanig aangepast kunnen worden, dat echt iedereen ze mee kan doen. Soms zijn dit zachte en ontspannende oefeningen, maar soms zijn het ook oefeningen die balans of juist wat kracht vragen. De oefeningen zullen voornamelijk staand, zittend op een stoel of, als dit tot je mogelijkheden behoort, liggend op een yogamat uitgevoerd worden.

Ademhalingsoefeningen: met deze oefeningen zal je ervaren wat een andere manier van ademen met jou en het lichaam kan doen. Ook zal je merken dat je de adem naar verloop van tijd beter kunt controleren.

Eindontspanning/meditatie: Om echt goed te kunnen ontspannen is het belangrijk dat we de gedachtenstroom tot rust kunnen brengen. Een goede manier om dit te doen, is door de aandacht te leren concentreren op één ding. Tijdens de les zul je merken dat door de lichaamshoudingen de gedachtenstroom al af neemt. Om ook het lichaam hiervan te laten profiteren zullen we aan het eind van de les, afhankelijk van je mogelijkheden zittend op de stoel of liggend op de mat, een lichte eindontspanning/meditatie van ongeveer 20 min doen.

Afsluiting: Na afloop van de les is er tijd voor gezelligheid en drinken we samen onder het genot van een lekker koekje of stukje chocolade, gezamenlijk een kopje thee of koffie.

KOM JIJ EEN LES ERVAREN EN DE SFEER PROEVEN?

Je bent van harte welkom! Meld je aan voor jouw gratis* proefles naar keuze. 

Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bottom Image