#

Yoga Nidra

Yoga nidra

Yoga Nidra betekend Yoga slaap of droomloze slaap.

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.

Vaak wordt er gedacht dat een boek lezen, even op het mobieltje of televisie kijken ontspanning brengt. Toch kom je daarbij niet geheel tot rust. De zintuigen zorgen voor prikkelingen door alles wat je hoort en ziet.

Bij het beoefenen van Yoga Nidra breng je het lichaam in een slaaptoestand, terwijl je innerlijk helder wakker blijft. Het is een techniek van ongeveer 30-60 minuten voor een diepe ontspanning: lichamelijk, geestelijk en emotioneel, waarin het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaal kan werken. Door het gebruik van een sankalpa kunnen diep opgeslagen gewoonten, karaktertrekken en bijv. verslavingen doorbroken worden, ook lichamelijk en geestelijk blokkades kunnen worden opgeheven. Een sankalpa is een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen. Bijv. mijn sankalpa is ‘ik laat mijn angsten los’. Dit herhaal je in gedachten drie keer. Vanaf dan is je sankalpa je intentie, totdat deze opgelost is, dan kies je een nieuwe.

Voordelen van Yoga Nidra zijn: 
Een verbetering van je slaap, minder stress, het kan helend werken en een gevoel van blijdschap creëren. 

Uit ervaring blijkt dat als je Yoga Nidra regelmatig beoefent, je evenveel rust krijgt als 3 á 4 uur slaap.

Voor wie is Yoga Nidra geschikt?
Yoga Nidra is een ontspanningstechniek die geschikt is voor iedereen.

Waar bestaat een Yoga Nidra les uit:
Een Yoga Nidra les bestaat uit zachte Hatha houdingen om je lichaam voor te bereiden op de Yoga Nidra meditatie oefening, waarbij je comfortabel op een matje ligt.

De lessen worden afgesloten met een ontspanningsoefening en/of meditatie, waarbij het hele lichaam tot rust kan komen. Alle lessen sluiten we af met een glaasje Yogi tea.

KOM JIJ EEN LES ERVAREN EN DE SFEER PROEVEN?

Je bent van harte welkom! Meld je aan voor jouw gratis* proefles naar keuze. 

Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bottom Image