#

Integrale Hatha Yoga

Integrale Hatha Yoga

Integrale Yoga onderscheidt zich van andere yogavormen, doordat het geen vaste richtlijnen volgens een bepaalde leer kent. Het is binnen deze yoga de bedoeling dat je in zelfobservatie en concentratie de aandacht naar binnen richt en gaat ervaren wat er werkelijk speelt. Zo kun je direct werken aan een beter evenwicht en yoga integreren in het dagelijks leven.

Is deze yoga voor iedereen?
Ja, deze yoga vraagt geen specifieke voorkennis of fysieke lenigheid. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd, zonder druk en met respect voor de eigen mogelijkheden.

Integrale Yoga is een volledige yoga: alle elementen van de traditionele yoga zijn er in terug te vinden.

De lessen bestaan uit een aantal vaste elementen.

Hatha Yoga: 
Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop geconcentreerd.

Men wordt zich bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn. Het resultaat is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren.

Pranayama:
Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt. Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Door bewust met de ademhaling bezig te zijn, kan de ademhaling weer naar haar natuurlijke toestand gaan.

Ontspanning:
Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewust worden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie:
Het stil maken van het denkvermogen is de voorwaarde om je op de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de Integrale yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn.

Integrale Yoga wordt ook wel volledige Yoga genoemd. Ze omvat een ruime, vrije beoefening van essenties uit de klassieke Yogastromen aangepast aan de interesses en individuele mogelijkheden van de leerling en aan de Westerse mens.

Er zijn lessen variërend tussen de 60 en 75 minuten. De lessen worden afgesloten met een ontspanningsoefening en/of meditatie, waarbij het hele lichaam tot rust kan komen. Alle lessen sluiten we af met een glaasje Yogi tea.

KOM JIJ EEN LES ERVAREN EN DE SFEER PROEVEN?

Je bent van harte welkom! Meld je aan voor jouw gratis* proefles naar keuze. 

Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bottom Image