#

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij verschillende houdingen elkaar in een flow opvolgen. Een les bestaat uit meerdere flow’s. Na een flow worden sommige houdingen een aantal ademhalingen aangehouden waarna ademhaling en hartslag tot rust komen. 

De basis bij Vinyasa Flow Yoga  is de zonnegroet. Er zijn verschillende zonnegroeten, de één iets krachtiger dan de andere. Binnen een zonnegroet kunnen andere houdingen (asana’s) toegevoegd worden. Sommige (variaties op) houdingen komen later in de les terug. De ademhaling is de verbindende factor tussen de verschillende asana’s. 

Een Vinyasa Flow Nederlands is iets intensiever dan een reguliere hatha yogales, omdat de houdingen sneller achter elkaar uitgevoerd worden. Het is een work-out waarbij je kunt gaan transpireren. Daarbij is het wel van belang dat je de houding uitvoert op de wijze die bij jouw lichaam op dat moment past. Elk gewenst moment kun je naar de rusthouding komen.

De les begint met het rustig opwarmen van het lichaam en wordt afgesloten met een korte ontspanningsoefening of meditatie. De ademhaling speelt bij Vinyasa Flow Yoga een grote rol. Ze zorgen voor meer rust en ontspanning.

De oorsprong van Vinyasa Flow Yoga
Deze vorm van yoga is afgeleid van Vinyasa Yoga. Hierbij draait het om het uitvoeren van een aantal vaste sets houdingen. Door deze vorm van yoga in het Nederlands te geven en te combineren met invloeden van de Integrale Yoga is Vinyasa Flow Yoga ontstaan.

Voordelen van Vinyasa Flow Yoga
Het uitvoeren van Vinyasa Yoga heeft verschillende voordelen voor lichaam en geest:

  • Door de intense beweging neemt de flexibiliteit van het lichaam toe
  • Het lichaam wordt gereinigd; door de beweging komt de bloedsomloop op gang, zweetklieren worden gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.
  • Goede doorbloeding van spieren en organen. Hierdoor kunnen verschillende spierklachten voorkomen worden, verminderen of verdwijnen.
  • Ontwikkelen van kracht; bij de verschillende series worden de spierkracht en verschillende spiergroepen versterkt
  • Verbeteren van de ademhaling; dit zorgt ervoor dat het lichaam beter functioneert en de geest tot rust komt

KOM JIJ EEN LES ERVAREN EN DE SFEER PROEVEN?

Je bent van harte welkom! Meld je aan voor jouw gratis* proefles naar keuze. 

Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bottom Image