#

Over Michaela Poort

Over Michaela Poort

Mijn naam is Michaela Poort en ik ben een, door Integrale Yoga Nederland, erkend gediplomeerde yoga docente, met diverse specialisaties.

Hatha yoga, Flow yoga, Meditatie, Yin yoga, Yoga Nidra, Kinder, Tiener yoga en geestelijk genezen.

Ik wil graag mijn ervaringen met yoga delen en overbrengen op andere mensen.

Na een aantal bewogen jaren, waar ik werkend in de horeca en in mijn privé-leven veel heb meegemaakt, wist ik mezelf er weer bovenop te helpen. Althans dat leek zo, want kort daarna kreeg ik een burn-out.

Totaal niet naar mijn lichaam luisterend, kon ik van de een op andere dag niet meer opstaan, waarop al gauw duidelijk werd dat ik ook nog eens Fibromyalgie en Artrose had waardoor ik (als workaholic) niet meer kon werken en normaal kon functioneren.

Alleen maar moe zijn en constant pijnen ervaren was op dat moment mijn leven. Veel onbegrip uit de omgeving… “Kom op je bent toch een jonge meid hoe kan jij nou moe zijn of Fibromyalgie en Artrose hebben?” Door mijn altijd vrolijke masker was het voor onbekenden niet altijd zichtbaar wat ik mankeerde.

Ondanks mijn burn-out ging ik toch altijd trouw twee wekelijks naar mijn oude tante in Den Haag om haar te helpen met kleine klusjes.Op een dag ruim 6 jaar geleden stelde zij een hele belangrijke vraag aan mij!

HOE GA JIJ WEER LACHEN, ECHT LACHEN?

Als je nu mag kiezen wat jij wilt zijn of worden …wat zal je dan ECHT graag willen?

Toen zonder daar ooit over nagedacht te hebben zei ik….”Ik zou wel yoga docente willen zijn…”(het enige waar ik toen blij van werd in die tijd, was mijn uurtje yoga per week). Toen zei mijn tante daarop: “Waarom doe je dat dan niet?” Dat was een geniale vraag!

Een week later ben ik een opleiding ben gaan volgen bij Integrale Yoga Nederland in Rotterdam. Met toestemming van het UWV, die mij ook steunde hierin en mij zelfs een traject aanboden bij Stichting Stabij (waar mij geleerd werd hoe ik een zelfstandig ondernemer werd). Ik ben er dagelijks voor 100% voor gegaan.. oefenen.. leren… mediteren…

Na 1 maand knapte ik al op en had ik geen medicatie en pijnstillers meer nodig. Ik oefende de eerste tijd mijn lessen op mijn lieve buurtjes en vrienden in mijn woonkamer in mijn 3 hoog flatje in Pijnacker.

Al vrij snel ging dit uit de hand lopen en namen vrienden weer vrienden… kennissen, familieleden mee… steeds meer meubels verdwenen er uit mijn huiskamer… en steeds meer lesjes kwamen er bij..

Op laatst had ik wel 100 leerlingen per week in mijn kleine flatje. Uiteindelijk heb ik heel mijn huiskamer opgeven om er een yogaruimte van te maken. Dit heb ik daar 3 jaar lang gedaan (gelukkig hadden we een gezellige keuken waar ik en mijn zoon vaak in vertoefde).

Toen kwam ik op een punt dat mijn flatje echt te klein werd en dat het tijd werd voor een grotere lokatie. In Pijnacker kon ik niks geschikts vinden… ik ben uit geweken naar Nootdorp… waar mijn oog op de bovenruimte van Car Dynamics was gevallen.. Uiteraard nam ik al mijn leden weer mee om de ruimte met zijn allen te testen (dit deed ik altijd samen met mijn leden). De meeste leden dachten Mich wat doe je? Kale ruimte.. geen raam.. en je moet door een autobedrijf heen om bij jou te komen..etc etc.. Maar ik wist het zeker dit was de ruimte.

1 januari 2016 zijn we verhuisd naar deze ruimte en zijn we in een rollercoaster beland. De eerste maand alleen al melden er zo 60 leden aan…. waarop ik versterking nog had.. En die kwam er. Irma en Mariska kwamen bij mij les geven… en Manuela volgde daarop…

Nu bijna 4 jaar verder zijn we gegroeid tot bijna 500 leden.. 13 docenten… en 37 lessen per week!

Ook heb ik  in deze periode in een van mijn docenten (Irma) de partner van mijn leven gevonden en sinds 2018 is ze ook officieel mijn partner bij Mica Yoga.

Conclusie!

Mijn Burn-out was mijn grootste cadeau en heeft mij (mede door mijn lieve tante) naar de Integrale Yoga Nederland geleid. Integrale Yoga Nederland is het beste wat mij is overkomen!

Het heeft mijn leven compleet veranderd, geeft mij kracht, innerlijke rust, zelfvertrouwen, bewustzijn en verdieping! Hierdoor heb ik mezelf ontdekt en ben mijn hart gaan volgen, waardoor ik met veel enthousiasme mijn passie voor yoga wil overbrengen op zoveel mogelijk mensen.

Integrale Yoga is mijn passie…..mijn leven…

Heb jij eventueel ook interesse in  een yoga docentenopleiding?

Om docent te worden of puur alleen voor de verdieping ?

Kijk dan even op de site van Integrale yoga Nederland!

Jouw leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Bottom Image