#

Integrale Yin Yoga

Integrale Yin Yoga

Integrale Yin Yoga is een populaire vorm van yoga die steeds bekender wordt in Nederland.

Het is een yogavorm, waarbij je de houdingen langer vasthoudt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. Door Yin yoga rekken de dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbetert de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Lichaam voelen en spanningen loslaten
Bij Integrale Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, los te laten. Integrale Yin yoga heeft een relatief rustig karakter. De Integrale Yin Yoga les is juist zo lekker, doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uitdaagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind! Spieren loslaten, gewrichten versterken, mobiliteit vergroten.

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Integrale Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Integrale Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang weefsels) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbetert de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels. De mobiliteit en kracht van de gewrichten verbetert hierdoor waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen.

Er zijn lessen variërend tussen de 60 en 75 minuten. De lessen worden afgesloten met een ontspanningsoefening en/of meditatie, waarbij het hele lichaam tot rust kan komen. Alle lessen sluiten we af met een glaasje Yogi tea.

KOM JIJ EEN LES ERVAREN EN DE SFEER PROEVEN?

Je bent van harte welkom! Meld je aan voor jouw gratis* proefles naar keuze. 

Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bottom Image