#

Over Herma van Riemsdijk

Over Herma van Riemsdijk

Mijn naam is Herma van Riemsdijk.

Yoga betekent voor mij liefdevol en zacht met jezelf omgaan. Zowel op de mat alsook daarbuiten. Rond 2006 volgde ik mijn eerste yogales. Poweryoga in de sportschool. Niets mis mee, maar liefdevol met mezelf omgaan mocht ik nog leren. Zoals ik op de mat veel van mijzelf eiste, deed ik dat op veel gebieden. Ik leefde en werkte vooral vanuit mijn hoofd, waardoor ik mezelf regelmatig in de weg zat.

In 2012 besefte ik dat het anders moest. Zoals het leven vaker op magische wijze een deur opent, ontving ik spontaan een liefdevolle uitnodiging om NLP te gaan doen.

Vanbinnen voelde ik direct een ‘Ja!’. En zo begon ik ‘ineens’ aan een bijzondere en helende innerlijke reis. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. “Wát programmeren?” Zul je misschien denken. In een notendop: Bij NLP gaat het vooral over ‘Hoe’ je doet wat je doet. Een praktische opleiding, waarin je ondermeer je zintuiglijke waarnemingen en persoonlijke overtuigingen onder de loep neemt. Ik kwam tot een dieper en liefdevoller begrip van mijzelf. En nog belangrijker, ik ervoer dat ik werkelijk alles al in mij had om te doen wat wél voor mij werkt. Voor mij ging er een hele wereld open, waarin ook mijn lichaam gelukkig steeds meer betrokken raakte. Gevoed door een groot verlangen naar innerlijke vrijheid verdiepte ik mijn bewustzijn verder met de NLP Master vervolgopleiding, Systemisch Coachen opleiding, Mindfullness training, coaching, verdiepende workshops en ook met yoga. 

In 2019 durfde ik op werkgebied meer mijn hart te gaan volgen. Na eerder flink overspannen te zijn geraakt, dreigde ik nu weer die kant op te gaan. Aan alles in mijn lijf voelde ik weerstand. Dit kon en wilde ik mijzelf niet langer nog aandoen. In overleg nam ik afscheid van mijn kantoorbaan. Met mijn partner Sebastiaan maakte ik een prachtige verre reis. Datzelfde jaar vervolgde ik bij Integrale Yoga Nederland mijn eigen innerlijke reis.

Mede dankzij de liefdevolle begeleiding tijdens de docentopleidingen, leerde ik zachter te zijn naar mijzelf. Ik ontdekte mijn innerlijke Stilte. Waar ik geneigd ben om vanuit mijn hoofd te analyseren, ontdekte ik hoe ik vanuit die Stilte met meer helderheid tot een dieper begrip kom. Ware Stilte vertelt zoveel meer dan al die gedachten!

Daarnaast ontdekte ik mijn passie voor schrijven. Door mijn innerlijke pad via Integrale Yoga te bewandelen bleef de inspiratie maar komen. Vooral voor gedichten. Indrukken, ervaringen en inzichten verwerk ik veelal op die manier. Kijk gerust eens op mijn instagram Kleurige.woorden.

Terug bij hoe het leven deuren opent: Zo ervoer ik dit met Mica Yoga. In 2020 ontstond onze samenwerking vrij spontaan. Bij Mica Yoga geef ik Integrale Hatha Yoga en Ontspannende Hatha Yoga. Ook dat vind ik ontzettend fijn en dankbaar werk. Elke les is anders. Op de mat nodig ik je uit om zacht en liefdevol naar jezelf te zijn. Bewustwording van je adem en het blijven doorvoelen van je lichaam is daarin belangrijk. Daar besteed ik in mijn lessen veel aandacht aan. Liefdevol en zacht met jezelf en je lichaam omgaan vind ik het mooiste wat je jezelf kunt geven!

Bottom Image