#

Over Herma van Riemsdijk

Over Herma van Riemsdijk

Mijn naam is Herma van Riemsdijk.
Yoga betekent voor mij liefdevol en zacht met jezelf omgaan. Zowel op de mat alsook daarbuiten. Ongeveer 12 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales. Ik heb veel verschillende soorten yoga gedaan. Ik merkte ontspanning steeds belangrijker te gaan vinden. Dat vond ik in het rustige Hatha Yoga en Yin Yoga.
 
Ik ben opgeleid tot Integraal Yoga docent bij Integrale Yoga Nederland. De docentopleiding deel 1 heb ik inmiddels afgerond en ik ben bijna klaar met deel 2.
Mijn enthousiasme voor yoga en voor het docentschap is tijdens de opleidingen enkel maar toegenomen. Mooi aan Integrale Yoga vind ik dat er veel nadruk ligt op het doorvoelen van het lichaam.

In contact zijn met mijn lichaam is voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest. Zo ben ik eerder behoorlijk overspannen geraakt in een stressvolle kantoorbaan. Ik werkte en leefde veel vanuit mijn hoofd. Begin vorig jaar nam ik afscheid van het bedrijfsleven. Ik merkte dat ik voor een tweede maal richting overspannenheid ging. Vanuit een diepe wens om liefdevol en zacht met mijzelf om te gaan besloot ik mijn hart te gaan volgen. Mijn oude baan wisselde ik nu eens niet in voor een nieuwe. Daar was ik nog niet aan toe. Wel startte ik met de yogadocentopleiding, omdat ik voelde dat ik hier blij van werd. Ik ben heel dankbaar voor hoeveel dit mij heeft gebracht. Mede dankzij de liefdevolle begeleiding gedurende de opleiding leerde ik steeds zachter te zijn naar mijzelf. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook op het vlak van mijn gedachten en emoties. Dat werkt bevrijdend en heeft mij veel opgeleverd. Ik ben nu beter in staat mijn rust te vinden.
 
Sinds de start van de opleiding heb ik schrijven op een fijne manier opgepakt. Ik schrijf gedichten. Dat doe ik heel graag. Ook schrijf ik sinds kort teksten voor de Mica Yoga webshop. Ik vind het ontzettend leuk binnen het team van Mica Yoga te mogen werken.
 
Binnenkort start ik bij Mica Yoga met lesgeven van Integrale Hatha Yoga. Het lesgeven vind ik een hele mooie vorm van contact. Dit geeft mij veel energie.
Doordat ik vanuit ervaring weet hoe het is om jezelf prestatiedruk op te leggen, nodig ik je uit om op de yogamat vooral liefdevol naar jezelf te zijn. Blijven doorvoelen van het eigen lichaam is daarin belangrijk. Daar besteed ik in mijn lessen veel aandacht aan.
Liefdevol en zacht met jezelf en je lichaam omgaan is het mooiste wat je jezelf kunt geven. Dit gevoel hoop ik in mijn lessen door te geven.
Bottom Image