#

Do-in Yoga

Do-in yoga

Do-In, of meridiaan yoga, is een zeer oude bewegingskunst, die meer dan tweeduizend jaar geleden in China is ontstaan en verder werd ontwikkeld in Japan. Deze vorm van yoga heeft zijn oorsprong in het taoïsme, een Oosters filosofisch systeem, en in de traditionele Chinese geneeskunst. Uitgangspunt is dat alles bestaat uit energie. 

Bij Do-In Yoga werken we aan het zelfhelend vermogen van je lichaam. De oefeningen verbeteren de energiedoorstroming. Het lichaam wordt in staat gesteld om blokkades in de energiestroom op te heffen, te ontgiften en de levensenergie (ook wel ki genoemd) te laten stromen naar alle delen van het lichaam.

Een Do-in les bestaat onder meer uit opwarm- (losmaak) oefeningen, meridiaanstrekkingen door het aannemen van verschillende houdingen, ademhalingsoefeningen, energieoefeningen voor het opbouwen van ki, concentratie- en meditatie oefeningen. De nadruk ligt niet op het zo perfect mogelijk uitvoeren van verschillende houdingen, maar om te bewegen vanuit ontspanning en bewustzijn van wat er op dat moment is. 

Do-in is geschikt voor iedereen, je voert de bewegingen uit op de manier die op dat moment bij jou aansluit. 

Net als bij een aantal andere yogavormen blijf je bij Do-In Yoga een paar ademhalingen in dezelfde houding. Hierdoor bouw je fysieke en mentale kracht op en ontstaat er ruimte om je blik naar binnen te richten en te onderzoeken wat er in je lichaam gebeurt. Je wordt je bewust van eventuele weerstand en waar die vandaan komt. Door regelmatig Do-in te beoefenen, ga je de positieve effecten op lichaam en geest ervaren in je dagelijks leven.

Er zijn lessen variërend tussen de 60 en 75 minuten. De lessen worden afgesloten met een ontspanningsoefening en/of meditatie, waarbij het hele lichaam tot rust kan komen. Alle lessen sluiten we af met een glaasje Yogi tea.

KOM JIJ EEN LES ERVAREN EN DE SFEER PROEVEN?

Je bent van harte welkom! Meld je aan voor jouw gratis* proefles naar keuze. 

Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bottom Image