#

Coronamaatregelen

Help mee jouw bezoek veilig te houden
Jouw veiligheid en welzijn staan bij ons hoog in het vaandel. Wij handhaven zorgvuldig alle door het RIVM geadviseerde coronamaatregelen. Om ons centrum voor iedereen veilig te houden is ook jouw medewerking hierin ontzettend belangrijk.

Kom je voor een les in ons centrum? 

Dan neem je mee:

– Een eigen yogamat of een grote handdoek/strandlaken die onze yogamat geheel afdekt.
– Een dekentje of warm vest waarmee je jezelf warm houdt tijdens de meditatie.
– Schone sokken voor gebruik tijdens de les.

Ook vragen wij je aandacht en naleving voor de volgende maatregelen:
De regering wil dat wij vanaf 6 november 2021 alle deelnemers gaan vragen om het coronatoegangsbewijs te laten scannen.
Helaas ontstaat hierdoor een tweedeling, waar wij absoluut niet achter staan. Voor ons is iedereen gelijk, gevaccineerd of niet. Het gaat ons dan ook aan het hart, om je te moeten schrijven dat we echt geen andere keuze hebben.
Als we niet met de maatregelen meegaan, krijgen we flinke boetes en kan het centrum zelfs gesloten worden, daar de handhaving en de controle op de maatregelen opgevoerd zal worden.

Daarom willen we je vragen dit bericht goed te lezen, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.
Mocht je vragen hebben, dan horen wij het graag.

 1. Allereerst blijft het natuurlijk belangrijk dat als je je niet lekker voelt, koorts hebt, hoest of niest, benauwd bent, je thuis blijft.
 2. Wanneer één of meerdere huisgenoten positief getest zijn op corona, blijf je ook thuis.
 3. Bij de ingang van het yogacentrum zal van alle deelnemers aan lessen/workshops en evenementen vanaf 18 jaar, de QR-code gescand worden. Daarbij willen wij benadrukken dat wat ons betreft, de vraag wel of niet vaccineren niet ter discussie staat. Wij doen ons werk in stilte en willen dat graag zo blijven doen.

  Als Yogacentrum vallen we onder de noemer sportscholen. We maken dus deel uit, van een groter geheel en staan niet boven de wet.

  Let op: wij zullen de app van de rijksoverheid gebruiken, waardoor wij enkel zien of de code geldig is en enkele referentie gegevens (zoals geboortedatum en initialen) getoond krijgen om te zien of de code bij jou hoort. Wij zien dus niet of je gevaccineerd, herstellende of getest bent. Ook zien wij geen enkele medische gegevens.

  Omdat voor aanvang van de les, de QR-code gescand moet worden willen we je vragen om ongeveer 10 à 15 minuten voor aanvang van de les op ons terrein aanwezig te zijn. Zodat we op tijd kunnen beginnen met de les.

 4. Bij binnenkomst adviseren wij je de handen te reinigen met de desinfectans, die aan de wand in de hal hangt.
 5. De andere halve meter afstand regel, is bij ons in de zalen nooit weggeweest en zal dus nog steeds gelden.
 6. Er hoeven geen mondkapjes gedragen te worden.
 7. Zaal 1 is voorzien van een goedgekeurd Hepa filter, welke ruim voor de les aangezet wordt en pas ruim na de les uit zal gaan.
  Zaal 2 is voorzien van een goedgekeurde luchtbehandeling, deze zal de gehele les aanstaan.
  We zullen, buiten de filter/luchtbehandeling om de zalen zoveel mogelijk ventileren door de ramen open te zetten.


Hoe krijg je een QR-code?

 • Je krijgt een QR-code als je volledig gevaccineerd bent tegen corona
 • Ook krijg je een QR-code als je corona doorgemaakt hebt en dit bij de GGD geregistreerd is. Deze verstrekken je dan een QR-code. Op het moment zijn er Immuumverklaringen van diverse geldigheidsduur, dus ga voor jezelf bij de GGD na, hoelang jouw verklaring geldig is en of je deze nog kunt gebruiken voor de lessen
 • Je kunt ook een QR-code verkrijgen door maximaal 24 uur voor aanvang van de les een sneltest te laten doen door een testlocatie aangesloten bij Testen voor toegang.
  Deze testen worden door de Rijksoverheid betaald, dus hier zitten geen kosten aan verbonden. Via de volgende link kun je gemakkelijk een afspraak inplannen https://www.testenvoortoegang.org. Een zelftest die je zelf aanschaft bij bijvoorbeeld de Etos, supermarkten etc, zijn dus niet toereikend.


Heb jij geen QR-code en is een sneltest voor jou geen optie?
Dan is het helaas op dit moment niet mogelijk, om deel te nemen aan de fysieke lessen in ons centrum.

 

Juist nu de spanning in de maatschappij toeneemt, is het belangrijk om yoga te blijven beoefenen. Want de beste hulpmiddelen in tijden van crisis zijn:
– Een stil hart
– Een heldere geest
– En ontspannen zenuwen.

Bedankt alvast voor jullie begrip en geduld.

Liefs Michaela, Irma

Bottom Image